ALGEMEEN

In Memoriam Sander Drijber

Sander Drijber

02-07-1929/17-01-2020

Vrijdag bereikte ons het bericht van het overlijden van Sander Drijber. Sander was het oudste erelid van MHCO en werd 90 jaar. Voor de hockey club was hij een man van het eerste uur. Op de informatie avond, die toen werd gehouden, was hij ook aanwezig. Hij bleek een enthousiast hockeyer te zijn geweest. Toen de plannen tot oprichting van een hockey club serieuzer werden was hij een van de grootste ledenwervers.

Als huisarts sprak hij veel Ommenaren die al hadden gehockeyed of die hij enthousiast wist te maken om te gaan hockeyen. Zo ontstond, in tegenstelling tot nu, een club die grotendeels bestond uit senioren. Op ledenvergaderingen, die hij zelden oversloeg, was hij altijd positief en gedreven en kwam met goede ideeën.

Zo was hij ook de animator van weekend tripjes van clubleden samen met zijn vrouw Otti. Nadat de ouderen lid waren geworden werden ook de kinderen van de leden betrokken bij hockey en ontstonden er enkele jeugd teams. Ook de kinderen van Sander en Otti zijn lid geweest van MHCO. Zeer droevig was echter het overlijden van hun dochter Antoinette (Anne) op 10-12-2013.

Vanwege zijn vele activiteiten voor onze club werd Sander benoemd tot erelid. Afgelopen zomer, tijdens het 40 jarig jubileum van de club, was hij nog aanwezig om het bestuur en de leden te feliciteren met het behaalde lustrum. Meer recent heeft hij zelfs nog een wedstrijd van zijn kleinzoon Thies bijgewoond. Kortom, Sander was het voorbeeld van oude hockey tradities waarbinnen hele families nauw betrokken waren bij hun club.

Wij wensen Otti, kinderen en kleinkinderen veel sterkte de komende tijd.

Rob Dalenoort

erelid