COVID19 update 4 November 2020 en mededeling competities
4-11-2020  | 

Beste leden, ouders, coaches en trainers,


Ongetwijfeld hebben jullie het nieuws over de aangescherpte Corona maatregelen van dinsdag 3 November 2020 gevolgd. Inmiddels heeft de KNHB ook haar protocollen aangepast. 


Deze maatregelen worden vanavond van kracht (woensdag 4 November, 22:00 uur), vooralsnog met een duur van 2 weken:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor kinderen tot 18 (alle teams, die in de jeugdcompetitie spelen, F tot en met A) blijven trainingen, en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. 
  • Tot half december 2020 kan er geen competitie worden gespeeld voor zowel jeugd als volwassenen
  • Kantine, douches en kleedkamers blijven gesloten
  • Toeschouwers niet toegestaan


Impact op trainingen (en oefenwedstrijden binnen de club)

Gelukkig kunnen trainingen en oefenwedstrijden voor de jeugd nog gewoon doorgaan. MHCO is van plan om oefenwedstrijden binnen de club te gaan organiseren, onze wedstrijdsecretaris heeft hierover al apart met de coaches contact opgenomen. Deelname hieraan is vrijwillig. 


Voor de senioren (Dames Jong, Veteranen en Veterinnen) zullen de trainingen restrictiever moeten worden aangepakt dan de groepjes van 4 die voorheen gebruikelijk waren. We laten het aan de teams en de trainers over of dit de moeite waard is en de trainingen voortgezet kunnen worden, sommige trainers werken aan plannen hiervoor, andere teams hebben besloten voorlopig de trainingen op te schorten. Oefenwedstrijden voor senioren zijn niet toegestaan. 


Impact op de veld, zaal en mid winter competitie

Onder de eerdere aanscherping van maatregelen die op 14 oktober 2020 zijn ingegaan was het al niet mogelijk om competitiewedstrijden te spelen. Met de huidige verscherping is dit tot minimaal half december 2020 niet mogelijk. 

De KNHB wil zodra dit volgens de overheidsmaatregelen weer kan de reguliere competities hervatten, waarschijnlijk pas in januari 2021. 


Dit alles heeft tot gevolg dat er geen speelweekenden meer over zijn voor zowel de zaal- als voor de midwinter competitie, waardoor de KNHB zich gedwongen ziet om zowel de zaalcompetitie als de midwinter competitie voor het seizoen 2020-2021 te annuleren, waardoor deze ook voor MHCO niet door zullen gaan. 


Hoe verder?

Afhankelijk van de dan geldende maatregelen, hoopt de KNHB in januari de competitie weer op te starten en hoopt dat op 9 en 10 januari de eerste competitiewedstrijden weer kunnen worden gepland. Als dat het geval is, worden de lopende veldhockey competities hervat. 


Met het wegvallen van de zaalcompetitie zullen we ook moeten bekijken wat de consequenties zijn voor de (zaal-) trainingen in de winter. Dit is een zaak waar met het bestuur nog over moeten beraadslagen en waar we nog op terug zullen komen. 


Tot slot

Opnieuw veel nieuws in onze hockey wereld die met de week verandert! 


We zijn ons ervan bewust dat we erg veel flexibiliteit vragen van spelers, ouders, coaches en trainers. We hopen dat jullie begrijpen dat we ons uiterste best doen om iedereen een zo leuk en sportief mogelijk hockeyseizoen aan te bieden binnen de grenzen van wat veilig en conform de overheidsmaatregelen is!


We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Zoniet schroom dan niet met ons contact op te nemen. 


met sportieve groet

Ageeth, Ruud, Winold, Dennis, Vincent


PS: Meer weten? Ga naar de KNHB Corona site: 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm