Aanscherping landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus
30-9-2020  |

Per 28-09-'20 zijn er, in aanvulling op de reeds algemeen geldende maatregelen, aanvullende landelijke maatregelen van kracht ter bestrijding van het coronavirus:

·        Toeschouwers zijn in algemene zin niet meer welkom op het sportpark en langs het veld. Ouder(s), familie en vrienden mogen dus (helaas) niet meer naar de trainingen en/of wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken. Het is de bedoeling om na het brengen en/of halen van je kind(eren) het veld en het sportpark weer zo snel mogelijk te verlaten.

·        Bij uitwedstrijden van jeugdteams (F t/m A) die in de jeugdcompetitie spelen vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat het aantal rijouders beperkt is tot wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen en houdt je te allen tijde aan de geldende onderlinge afstandsmaatregelen.

·        Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

·        Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

·        Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach/scheidsrechter mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

·        Het clubhuis (kantine, kleedkamers, etc) is gedurende de gehele week voor iedereen gesloten, behalve om gebruik te maken van het toilet, trainings- en/of keepersmaterialen te pakken of terug te brengen, eerste hulp te verrichten in geval van een ongeval of te schuilen in geval van noodweer. Trainers die op een avond langdurig (>1,5 uur) training geven (eventueel gecombineerd met het zelf krijgen van training) kunnen gebruik blijven maken van het clubhuis om te eten, even op te warmen of wat te drinken.

We rekenen op uw medewerking en begrip.