Spelregelwijzingingen seizoen '19/'20
11-8-2019  |

Per aankomend seizoen worden er door de KNHB een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. In de link wordt je doorverwezen naar het bericht van de KNHB en bijgaand tref je de spelregels aan die vooralsnog gelden.

De meest in 't oog springende aanpassingen zijn:

1) alle 11-tallen zullen de wedstrijden in 4-kwarten gaan spelen ipv de gebruikelijke 2-helften. Dus 4x 17,5 minuut, met tussen het 1e/2e kwart en 3e/4e kwart max. 2 minuten rust. De rust halverwege bedraagt 5 minuten. Hierdoor ontstaan meer coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid.

2) Er kan géén gebruik meer worden gemaakt van een vliegende keep. Ofwel er staan 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper op het veld, ofwel er staan 11 veldspelers op het veld waarbij niemand meer de "rechten" van een keeper heeft.

Klik op de link (https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt) voor meer informatie en de overige wijzigingen die zullen worden doorgevoerd.

Bijlage: Spelreglement-Veldhockey-per-1-augustus-2018.pdf