Zaalhockey update....
19-11-2018  |
Nog even en het zaalhockey seizoen gaat weer van start. In aanloop daar naartoe goed om een aantal punten aan te stippen. Er zijn een tweetal spelregel wijzigingen doorgevoerd, welke als bijlage zijn bijgevoegd. Daarnaast is hier een link naar een webinar "zaalhockey” (https://app.webinargeek.com/webinar/replay/zwSQiFWe8KPljhhV/) die 19 november door de KNHB online is gezet en zeker de moeite waard is te bekijken. Het trainingsschema is bijna voltooid en zal als het klaar is gepubliceerd worden. Tot slot nog een aantal specifieke punten die we graag onder de aandacht willen brengen en die onlosmakelijk verbonden zijn met het hockeyen in de zaal.

Veel plezier weer de komende periode!

* Qua schoeisel zijn goede gymschoenen een must in de zaal, in ieder geval zonder zwarte zool ivm mogelijke zwarte vegen op de vloer. Let erop, want je kunt belet worden te spelen in een zaal.
* Qua uitrusting is het voor de competitie spelende teams aan te raden een zaalhockey stick aan te schaffen. Deze zijn over het algemeen niet duur, zijn echt veel lichter en er kan daarmee dus ook makkelijker technisch hockey gespeeld worden.
* Er mag alleen gepushed worden in de zaal, tevens mag de bal niet van de grond komen (anders dan op goal).
* Om een "blok” te zetten (verdedigende actie) dien je de stick dan ook plat neer te leggen met één hand op de grond. Voor deze hand is het aan te raden een hockey handschoentje aan te schaffen.
* Op de speeldagen in de Carrousel dient het thuis spelende team zorg te dragen voor zaalwacht gedurende de hele dag. De zaalwacht zorgt voor de wedstrijdbegeleiding (scheidsrechters zullen door wedstrijdsecretaris worden ingedeeld), de wedstrijdtafel (score telling), het start-/eindsignaal van de wedstrijd en een toezicht houdende rol. De coaches zullen hier te zijner tijd een schema voor opstellen.

Bijlage: 28B53698-CA3A-4275-8DB5-310765926553.png