ALGEMEEN

6-9-2019
Hockeyfood, for the hockeylover

Voor alle echte hockeylovers is er hockeyfood, handig in de LISA app verwerkt en aangeboden door Hockey Praktijk. Klik in de app op "meer", daarna wijst het zich vanzelf.

Hockeyfood krijgt regelmatig nieuwe content, dus doe er je voordeel mee.

Veel plezier

24-8-2019
Wanted! Gastvrouwen- of heren voor de zaterdagochtend!

Vind jij het ook zo prettig als je bij binnenkomst bij een hockeyclub meteen wordt aangesproken en wegwijs wordt gemaakt door een vriendelijke gastheer of -vrouw? Wij wel! Daarom is er elke zaterdagmorgen een gastvouw- of heer aanwezig bij ons op de club, die de wedstrijdtafel bemant en de gasten van onze club wegwijs maakt.

Helemaal niet ingewikkeld, heel gezellig en super leuk om te doen!

De huidige gastvrouwen- en heren zijn op zoek naar enthousiaste ouders of leden die ons team willen versterken. (slechts 3 à 4 keer per heel kalenderjaar)

Omschrijving rol gastvrouw- of heer in het kort:

•          bemannen van de wedstrijdtafel

•          verwelkomen van alle binnenkomende gasten

•          informeren van de gasten en scheidrechters aan de hand van de veldplanning

(hoe laat speelt het team op welk deel van het veld?)

•          gasten wegwijs maken in het clubhuis (waar zijn de kleedkamers?)

•          overhandigen van de muntjes voor koffie en thee aan de verantwoordelijke coach van het team

•          indien nodig ondersteunen van barpersoneel

•          de tijden zijn van 08:00 tot 12:00

Ben jij een gezellige, goedlachse topper en lijkt het jou leuk om onze gasten op weg te helpen? Stuur mij dan even een berichtje ([email protected]).

Heb je vragen? Bel me dan op 06 25023413.

Bedankt voor jullie aandacht!

Groeten Nynke Bongers

11-8-2019
Spelregelwijzingingen seizoen '19/'20

Per aankomend seizoen worden er door de KNHB een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. In de link wordt je doorverwezen naar het bericht van de KNHB en bijgaand tref je de spelregels aan die vooralsnog gelden.

De meest in 't oog springende aanpassingen zijn:

1) alle 11-tallen zullen de wedstrijden in 4-kwarten gaan spelen ipv de gebruikelijke 2-helften. Dus 4x 17,5 minuut, met tussen het 1e/2e kwart en 3e/4e kwart max. 2 minuten rust. De rust halverwege bedraagt 5 minuten. Hierdoor ontstaan meer coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid.

2) Er kan géén gebruik meer worden gemaakt van een vliegende keep. Ofwel er staan 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper op het veld, ofwel er staan 11 veldspelers op het veld waarbij niemand meer de "rechten" van een keeper heeft.

Klik op de link (https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt) voor meer informatie en de overige wijzigingen die zullen worden doorgevoerd.